Pozovite odmah +381 20 5100641

O nama

Dobrodošli u školu koja omogućava sticanje kvalitetnog i individualno prilagođenog obrazovanja. Ono što čini našu Školu prepoznatljivom u obrazovnom sistemu Republike Srbije, je kvalitet obrazovanja koji proističe iz kvaliteta nastavnih sredstava, praktičnih znanja do kojih se dolazi saradnjom sa našim partnerima i kvaliteta našeg nastavnog osoblja, kao i niski troškovi školovanja u odnosu na ostale škole iz našeg obrazovnog sistema.

Kvalitet obrazovanja koje se stiče u našoj Školi, našim polaznicima garantuje poptupnu osbosobljenost za rad u struci koju su stekli nakon završetka odgovarajućeg obrazovnog profila, kao i lako upisivanje željenog fakulteta i kvalitetno studiranje . Učenicima smo stalno na raspolaganju, tu smo da rešimo svaki njihov problem i omogućimo im sticanje diplome, koja će biti potkrepljena znanjem i kvalitetom.

Visina školarine regulisana je posebnim Pravilnikom o školarini, kao i Ugovorom zaključenim između škole i roditelja (staratelja) ili trećeg lica.

Vidovi školovanja u našoj školi su:

Vanredno školovanje:
Prekvalifikaciju - pruža mogućnost promene obrazovnog profila posle završene bilo koje srednje škole u četvorogodišnjem trajanju.

Dokvalifikaciju - pruža mogućnost promene obrazovnog profila posle završene škole u trogodišnjem trajanju i prelazak na viši stepen stručne spreme.

Sticanje - nastavak školovanja.

Redovno školovanje:

Omogućava sticanje diplome nakon završetka izabranog obrazovnog profila redovnim održavanjem nastave u prostorijama Škole, u skladu sa nastavnim planom i programom za izabrani obrazovni profil, odobrenim i utvrđenim Rešenjem Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Profesori su kako redovnim tako i vanrednim učenicima na stalnom raspolaganju, pri čemu se komunikacija sa njima može odvijati osim usmeno i telefonom i modernim sredstvima komunikacije (Skype, facebook, mail….).

Udžbenike odobrene od strane nadležnog Ministarstva, našim učenicima, obezbeđuje Škola, uz saradnju i konsultaciju profesora.

Škola je obezbeđena video nadzorom. Škola sarađuje sa brojnim prestižnim institucijama, a učenici se aktivno uključuju u njihov rad.

Nema limita vezanog za godine polaznika prilikom upisa, pošto škola vrši sve potrebne prekvalifikacije, dokvalifikacije i pruža mogućnost vanrednog školovanja

Za sve obrazovne profile škola je akreditovana, a u nastavi se stečena znanja uspešno povezuju sa praktičnim radom. Time se postiže jednostavno uključivanje u svet posla.

Rad u malim odeljenjima, koji omogućava maksimalnu posvećenost svakom učeniku i prilagođavanje njegovoj ličnosti i individualnim sposobnostima

Nastavni plan i programski sadržaji osmišljeni su tako da omogućavaju uspešan nastavak školovanja na bilo kom državnom ili privatnom fakultetu.

Škola teži unapređenju formalnog i neformalnog obrazovanja, jačanju kompetencija nastavnog kadra i individualizaciji nastave za učenike sa posebnim potrebama.

Srednja škola ,,Novi Pazar’’ u Novom Pazaru redovno učestvuje na Međunarodnim takmičenjima, raznim festivalima. Na tim takmičenjima Škola se često visoko plasirala što govori o kvalitetu nastave i osposobljenosti učenika.

Škola je deo sistema obrazovanja Republike Srbije, na osnovu rešenja Ministarstva prosvete,nauke i tehnološkog razvoja broj: 022-05-000-14/2009-03 i školuje učenike za sedam područja rada i to:

  1. Ekonomija, pravo i administracija: Ekonomski tehničar u četvorogodišnjem trajanju, Carinski tehničar u četvorogodišnjem trajanju, Tehničar obezbeđenja u četvorogodišnjem trajanju, Finansijski tehničar u četvorogodišnjem trajanju;
  2. Tekstilstvo i kožarstvo: Tehničar modelar odeća u četvorogodišnjem trajanju;
  3. Saobraćaj: Tehničar drumskog saobraćaja u četvorogodišnjem trajanju, Vozač motornih vozila u trogodišnjem trajanju;
  4. Šumarstvo i obrada drveta: Šumarski tehničar u četvorogodišnjem trajanju;
  5. Gimnazija: Gimnazija opšti tip u četvorogodišnjem trajanju:
  6. Kultura, umetnost i javno informisanje: Muzički izvođač u četvorogodišnjem trajanju, Muzički saradnik u četvorogodišnjem trajanju.
  7. Ugostiteljstvo i turizam: Kulinarski tehničar u četvorogidišnjem trajanju, Turistički tehničar u četvorogodišnjem trajanju
  8. Geodezija i građevinarstvo: Građevinski tehničar za visokogradnju, Arhitektonski tehničar

Dešavanja

Apr 18

Dan škole

14:00 - 19:00

Bajevica

Apr 02

Festival stvaralastva mladih 2018

20:00 - 22:00

Novi Pazar

Maj 22

Konkurs za upis ucenika 2017/2018

09:00 - 14:00

Bajevica

Apr 22

Dan škole

18:00 - 00:00

Bejevica bb

Apr 11

Koncert u srednjoj muzickoj školi Kraljevo

13:00 - 00:00

Kraljevo

Apr 05

Prezentacija ESS u osnovnoj muzickoj školi u Raški

15:00 - 00:00

Raška

Apr 03

Prezentacija ESS u osnovnoj muzickoj školi u Novom Pazaru

08:00 - 00:00

Novi Pazar

Mar 30

Festival stvaralastva mladih 2017

19:00 - 20:00

Novi Pazar

Svi događaji